GET YOUR SOIL CHEMISTRY RIGHT

Geokalk soil improver

GeoKalk Soil improver is a grey, yellowish-grey powdery material containing a minimum of 60% CaCO3 and other organic matter and trace elements.

It has a maximum moisture content of 25% and is therefore highly friable and powdery, making it easy to spread with the right equipment. It is very easy to use, it is sufficient to spread directly on the ground, no need to rotate, no scorching effect.

Storage is simple and economical, it can be stored in a depot without covering and its quality is maintained indefinitely.

What is the recommended quantity?

Suggested quantity
(tonnes)
CaCO3active ingredient (tonnes) Geokalk soil improver (min. 60% CaCO3) (tonnes)
For soil conditioning, plant nutrition
(annually)
0,60+ 1,00+
Sustaining soil improvement
(repeated every 2-3 years)
1,80 -3,00 3,00 – 5,00
Chemical soil improvement
(meliorative liming, based on a soil protection plan)
3,00+ 5,00+

On average, in acidic areas (pH 5.8-6), we recommend applying 3 tonnes per hectare.  The ideal application time is after cereals before ploughing, but the material is available to growers all year round. The recommended rate is expected to have a soil improvement effect for up to 2-3 years.

STEP BY STEP

How it works?

Első lépés
Talaj pH-érték

A talaj pH értékének ismerete hasznos, de nem nélkülözhetetlen. Talajtani szakértőnk ebben is az Ön segítségére lesz.

Második lépés
Beszerzés és terítés

Igazságügyi talajtani szakértőnk minden esetben parcella szinten vizsgálja meg a területet mielőtt javaslatot tesz a mésztrágya mennyiségére. Ezt követően rendelje meg a GeoKalk meszező anyagot, igény esetén csapatunk a kijuttatás megszervezésében is segítséget nyújt.

Harmadik lépés
Hozamnövekmény

A meliorizáció eredményeként Ön többlethozamot realizálhat. Amennyiben pedig mégis több GeoKalk meszező anyagot rendelt mint amennyire szüksége volt az adott időszakban, egyszerűen depózva tudja az anyagot tárolni a következő szezonig.

FURTHER INFORMATION

Frequently asked questions

We have collected the most frequently asked questions about soil improvement and GeoKalk products. If you cannot find the answer to your question here, please contact us.

Mit tartalmaz a GeoKalk mészpor?

Főként víztelenített cukorgyári mésziszap, amely a minimálisan 60% CaCO3 mellett egyéb szerves anyagokat és mikroelemeket tartalmaz. (A garantált paraméterekről bizonylatot adunk).

A GeoKalk mészpor használatával nő a terméshozam?

Igen, a talaj kezdeti PH szintjétől és a növényi kultúrától függően 10%-tól akár 50%-ig! Ráadásul a növények is egészségesebbek is lesznek

Miért jó a földnek a GeoKalk mészpor? Hogyan teszi a termelést gazdaságosabbá?

A GeoKalk mészpor rendszeres használatának hosszú távú kémiai fizikai és biológiai hatása van a talajra. Kolloidképző hatása miatt javítja a talajszerkezetet, és csökkenti a talajművelés energia igényét. Stimulálja a talajéletet, különösen kedvező körülményeket teremt a növények nitrogén felvételéhez. A gyökérzet környezetében javítja a tápanyag hasznosulását. Ezáltal a növények termelését gazdaságosabbá teszi, tartamhatása miatt több éven át hat. Jelentősen javulnak a termelési feltételek, bővülhet a vetésszerkezet.

Milyen meszező anyagokat nem ajánlunk?

CaO (égetett meszet) tartalmazó anyagokat, mert blokkolja a talajéletet,- talajstresszt okoz.

Hol érdemes a GeoKalk mészport használni, ha kisebb, nagyobb mészhiányos területeim vannak?

Minden gazdaság részére a megrendelés előtt meszezési program elkészítését ajánljuk, amiben a talaj igényét a vetésszerkezethez lehet rendelni, és így az anyag beszerzése valóban költségtakarékos lehet, mert a kijuttatás időpontja előtt leszállítva ideális időpontban valósulhat meg. Leggyorsabb eredményt a kevésbé savanyú területeken lehet elérni, a meszezési programot a legsavanyúbb, vagy mészhiányos szikes területen javasolt befejezni.

Milyen gyorsan hat a GeoKalk meszező anyag?

A GeoKalk mészpornak a minimális szemcsemérete miatt óriási a felülete, így a talajt kímélve gyorsan hat, szinte azonnali a változás.

Vállaljuk a GeoKalk mészpor szórását?

Jelen pillanatban nem, de Magyarország számos pontján tudunk olyan partnert ajánlani, aki igen.

Hogyan kell a GeoKalk mészport tárolni?

A GeoKalk mészpor tárolása is egyszerű és olcsó. Elégséges depóniában tárolni, ahol takarás nélkül minőségromlás nélkül is korlátlan ideig tárolható.

Hogyan lehetséges a GeoKalk mészport szórni?

A GeoKalk mészpor hagyományos szervestrágya szóróval teríthető.

Hogyan állapítják meg, hogy mészhiányos a földem?

Helyszíni és laboratóriumi vizsgálatok alapján.

Milyen mennyiségben tudnak GeoKalk mészport biztosítani?

A GeoKalk mészpor alapja a répa feldolgozásakor, cukorgyárakban keletkezik. Magyarországon ez sajnos csak korlátozottan áll rendelkezésre, mind mennyiségben, mind földrajzilag. Mi azonban országosan és az egész év során tudunk azonos minőségi mutatókkal bíró, homogén GeoKalk mészport kínálni partnereinknek.

Ki intézi a GeoKalk mészpor szállítását?

Alapesetben a GeoKalk Kft szervezi a szállításokat CPT paritással, egyéni igény esetén más paritással is dolgozunk.

DO YOU HAVE ANY QUESTIONS? WOULD YOU LIKE TO ORDER?

Get in touch with us!

Our colleagues will be happy to answer any questions you may have. Clean up your farmland balance and increase your yield.

(70) 777-5214
HU - 7724, Feked, Fő utca 37
info@geokalk.hu

    I have read and accept the Privacy Policy!