AKÁR 8-SZOROS TERMÉSHOZAMOT IS ELÉRHET!

Hogyan tehet szert óriási bevételre?

NYERNI VAGY VESZÍTENI SZERETNE?

Különleges időszak előtt állunk!

Az idei nyár a koronavírus okán egészen különleges lesz. Várhatóan minden élelmiszer és élelmiszer alapanyag ára jelentősen meg fog emelkedeni. A hústermékek ára mindössze pár hét alatt közel a duplájára emelkedett. Ugyanez vár a termények árára is.

Ezért kritikus, hogy Ön idén milyen hozamra tesz szert!

Minél nagyobb az idei éves hozama, annál nagyobb bevételre tehet szert. Sőt, az idei vélhetően kiemelkedően magas árak miatt most extra profitra számíthat. Éppen ezért nagyon fontos, hogy maximalizálja a terméshozamát. 2021-ben már nem biztos, hogy ugyanilyen magas árat tud érvényesíteni.

Idén többet kereshet, de…

A rossz hír azonban, hogy a várható áremelkedés mellett azzal is számolni kell, hogy a terméshozamok viszont csökkenni fognak, ugyanis óriási műtrágya hiánnyal kell számolni! A műtrágyagyárak többsége már felfüggesztette a termelést a maradék pedig néhány napon belül megteszi. A piacon elérhető műtrágya pedig elfogyott!

A műtrágya egyszerűen elfogyott. Önnek más megoldásra van szüksége, ha a megszokott vagy annál még jobb hozamot szeretne!

Amennyiben Ön nem halmozott fel komoly műtrágya mennyiséget, akkor mindez az Ön terméshozamát is érintheti. A kérdés ezért az: Hogyan tudja így biztosítani, hogy 2020-ban kiemelkedő terméshozama legyen?

A megoldás az azonnali talajregeneráció, azaz a meszezés!

A meszezés ugyan nem helyettesíti a műtrágyázást, de azzal, hogy helyreállítja a talaj kémiai egyensúlyát drámai mértékben képes növelni a terméshozamot, amellyel a műtrágya hiányának hatását tudja ellentételezni.

Jelenleg ez az egyetlen valós és elérhető megoldás arra, hogy megmentse az idei hozamát!

 

ÁllítsA helyre a termőföldje kémiai állapotát

Miért előnyös a GeoKalk mészpor?

Mert nagyon gyorsan és hatékonyan állítja vissza a talaj megfelelő kémia állapotát, miközben megakadályozza a talajból a nehézfémek felvételét.

Talajhasználat során – hígtrágya szennyvíz, szennyvíziszap hasznosítás, ültetvénytelepítés, rekultiváció – jelentősen javítja a Ca-kolloidok képzése révén a talaj szerkezetét, gyorsítja a talaj regenerálódását, és ezzel drámaian növeli a termőképesség fenntartását, helyreállítását.

A talaj pH-értékének növelésével, illetve a talaj szabad hidrogén ionjainak lekötése révén jelentős mértékben akadályozza a nehézfémek talajból történő felvételét. A GeoKalk mészpor javítja a talajkolloidok stabilitását, így a talaj könnyebben művelhető és ellenállóbb a talajdegradációs folyamatokkal szemben.

Mindez – különösen az elért eredmények tükrében – roppant gazdaságos, megbízható és könnyedén alkalmazható technológia.

ELŐNYÖK:

  • A meszezés révén több termőterületet tud használni
  • szemcseösszetétele miatt 5-ször gyorsabb az oldódásuk, mint az őrleményeké
  • a kálcium hatása is sokkal gyorsabb, mint az őrleményeké
  • a kolloidot mész formájában, minden idegen anyagtól mentesen tartalmazzák
  • javítja a talaj tápanyag feltáródását
  • javítja a talaj szerkezetét és művelhetőségét
  • javítja a termés minőségét
  • stabilizálja a terméseredményeket
  • gyorsan megtérül
  • biztosítja a termőföld minőségének megőrzését.
Minden növény mást igényel

A talaj pH-értéke kritikus a hozam szempontjából!

Megfelelő pH-értékkel – növénytípus függvényében – akár a nyolcszorosára is növelhető a terméshozam!

Miért nagyon fontos a megfelelő pH-érték?

Egyszerűen azért, mert ha nem megfelelő a talaj pH-értéke, akkor a növények nem tudják felvenni a talajból a megfelelő tápanyagokat, amelyek a növekedésükhöz és termésükhöz szükségesek. Többek között a műtrágyát sem tudják hasznosítani.

A megfelelő pH-érték beállításában nagyon fontos a talaj mészállapota!

A különböző növények hozama szempontjából eltérő pH-értékű talajok ideálisak (lásd digaramjaink) ám tipikusan 6,0-8,0 pH-érték között érik el hozam maximumukat. Ekkor tudják a leginkább hasznosítani a bevitt műtrágyát is. 

Tekintse meg a jobboldali lapozható galériában, hogy az egyes növények hozama esetében milyen drámai különbségeket okoz a talaj pH-értéke!

Ideális kémiai értékek a maximális hozamhoz

Az ideális pH-érték 6,5-7,5 között mozog.

Talaj pH-érték és hozam

A hozam változása növényenként a pH-érték függvényében.

Ne vegye ezt félvállról, mert egészen extrém különbségeket okozhat a talaj megfelelő pH értékének helyreállítása.

Mi várhat Önre műtrágya és talajregeneráció nélkül?

Mi történik ha NEM foglalkozik meszezéssel?

Magyarországon a talajok jelentős része savanyú, ami akadályozza az eredményes növénytermelést. Számtalan vizsgálat kimutatta, hogy a savanyú talajok telítetlensége nő és kémhatása csökken a meszezés és mésztrágyázás hiányában.

A növénytermesztés kevésbé gazdaságos és jelentősen kisebb hozamot hoz, mint amit ugyanazon körülmények között megfelelő kémhatású talajjal elérhetne, azaz Ön veszteséget szenved el! Ráadásul a termesztett növények minősége is alacsonyabb.

Mindez számos területen már oda jutott, hogy a nagyüzemű gazdálkodás értelme és gazdaságossága kérdőjeleződik meg. A talaj savanyosodásra hajlamos területek a természetes savanyosodás és a terméssel elvitt kalcium hiány miatt óriási mészhiánnyal küzdenek, nem ritka a hektáronkénti 10 tonna CaCo3 hatóanyag hiány.

Ha nem állítja helyre a talaj mészállapotát, akkor a helyzet tovább fog romlani veszélybe sodorva a gazdaságosságoságot! A jó hír, hogy mészállapot visszaállítható! 

Ne járjon így:

Miért fontos a talaj pH-értéke?

A rossz állapotú, savanyú, mészhiányos talajok termelőképessége a töredékére csökken.

Érdekes

Adatok & információk

kg/ha

%

minimum CaCo3 tartalom

kg/ha minimum kijuttatott kálcium karbonát

A GeoKalk mészpor

A GeoKalk mészpor egy szürke, sárgásszürke porszerű anyag. Főként víztelenített cukorgyári mésziszap, amely a minimálisan 60% CaCO3 mellett egyéb szerves anyagokat és mikroelemeket tartalmaz.

Mivel a GeoKalk mészpor maximális nedvességtartalma 25%, ezért kifejezetten omlós, porszerű, így megfelelő eszközzel könnyen szórható. Emiatt rendkívül egyszerű a felhasználása. Ugyan a gépi szórás minimális gyakorlatot igényel, de elégséges közvetlenül a földre szórni, nem szükséges a GeoKalk mészport beforgatni, nem perzsel.

A GeoKalk mészpor tárolása is egyszerű és gazdaságos, hiszen depózva, takarás nélkül minőségromlás nélkül is korlátlan ideig tárolható.

Mekkora az ajánlott mennyiség?

Átlagosan savanyú területeken (pH 5,8-6) hektáronként 3 tonna kijuttatását javaslunk. Az ideális szórási ideje kalászos után tarlóhántás előtt, de az anyag egész évben a termelők rendelkezésére áll. Az ajánlott mennyiség várható talajjavító hatása akár 2-3 évig is tart.

Előnyök

Miért éri meg?

Talajregeneráció

Helyreállítja a talaj megfelelő állapotát, így lehetőséget biztosít nagyobb terméshozam elérésére.

Természetes

Kizárólag természetes anyagokat tartalmaz, akár bio gazdaságokban is használható.

Biztonságos

Teljesen biztonságos a használata, nem mar és nem égeti ki a növényeket.

Gyors hatás

Minimális szemcsemérete miatt gyorsan felszívódik, ezért szinte azonnal hat.

Fenntartható

Nem csak rövidtávú tüneti kezelésre, de hosszú távú talajoptimalizációra is jó, nincsenek „káros mellékhatásai”

Egyszerű

Mind a tárolása, mind a terítése egyszerű, különösebb szakértelmet vagy eszközparkot nem kíván.

Költséghatékony

Nem kell más talajjavító szereket használnia, így pénzt spórol meg.

Kompatibilis

Más növényvédő termékekkel együtt használható, nem okoz problémát.

Növekvő hozam

Számottevő hozamnövekedésre számíthat.

Kérdése van?

Örömmel válaszolunk!

további információ

Gyakori kérdések

Összeszedtük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket a talajjavítással és a GeoKalk termékeivel kapcsolatban. Amennyiben itt nem talál választ a kérdésére, írjon nekünk.

Mit tartalmaz a GeoKalk mészpor?

Főként víztelenített cukorgyári mésziszap, amely a minimálisan 60% CaCO3 mellett egyéb szerves anyagokat és mikroelemeket tartalmaz. (A garantált paraméterekről bizonylatot adunk).

A GeoKalk mészpor használatával nő a terméshozam?

Igen, a talaj kezdeti PH szintjétől és a növényi kultúrától függően 10%-tól akár 50%-ig! Ráadásul a növények is egészségesebbek is lesznek

Miért jó a földnek a GeoKalk mészpor? Hogyan teszi a termelést gazdaságosabbá?

A GeoKalk mészpor rendszeres használatának hosszú távú kémiai fizikai és biológiai hatása van a talajra. Kolloidképző hatása miatt javítja a talajszerkezetet, és csökkenti a talajművelés energia igényét. Stimulálja a talajéletet, különösen kedvező körülményeket teremt a növények nitrogén felvételéhez. A gyökérzet környezetében javítja a tápanyag hasznosulását. Ezáltal a növények termelését gazdaságosabbá teszi, tartamhatása miatt több éven át hat. Jelentősen javulnak a termelési feltételek, bővülhet a vetésszerkezet.

Milyen meszező anyagokat nem ajánlunk?

CaO (égetett meszet) tartalmazó anyagokat, mert blokkolja a talajéletet,- talajstresszt okoz.

Hol érdemes a GeoKalk mészport használni, ha kisebb, nagyobb mészhiányos területeim vannak?

Minden gazdaság részére a megrendelés előtt meszezési program elkészítését ajánljuk, amiben a talaj igényét a vetésszerkezethez lehet rendelni, és így az anyag beszerzése valóban költségtakarékos lehet, mert a kijuttatás időpontja előtt leszállítva ideális időpontban valósulhat meg. Leggyorsabb eredményt a kevésbé savanyú területeken lehet elérni, a meszezési programot a legsavanyúbb, vagy mészhiányos szikes területen javasolt befejezni.

Milyen gyorsan hat a GeoKalk meszező anyag?

A GeoKalk mészpornak a minimális szemcsemérete miatt óriási a felülete, így a talajt kímélve gyorsan hat, szinte azonnali a változás.

Vállaljuk a GeoKalk mészpor szórását?

Jelen pillanatban nem, de Magyarország számos pontján tudunk olyan partnert ajánlani, aki igen.

Hogyan kell a GeoKalk mészport tárolni?

A GeoKalk mészpor tárolása is egyszerű és olcsó. Elégséges depóniában tárolni, ahol takarás nélkül minőségromlás nélkül is korlátlan ideig tárolható.

Hogyan lehetséges a GeoKalk mészport szórni?

A GeoKalk mészpor hagyományos szervestrágya szóróval teríthető.

Hogyan állapítják meg, hogy mészhiányos a földem?

Helyszíni és laboratóriumi vizsgálatok alapján.

Milyen mennyiségben tudnak GeoKalk mészport biztosítani?

A GeoKalk mészpor alapja a répa feldolgozásakor, cukorgyárakban keletkezik. Magyarországon ez sajnos csak korlátozottan áll rendelkezésre, mind mennyiségben, mind földrajzilag. Mi azonban országosan és az egész év során tudunk azonos minőségi mutatókkal bíró, homogén GeoKalk mészport kínálni partnereinknek.

Ki intézi a GeoKalk mészpor szállítását?

Alapesetben a GeoKalk Kft szervezi a szállításokat CPT paritással, egyéni igény esetén más paritással is dolgozunk.

Kérdése van? Rendelni szeretne?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Az alábbi űrlap kitöltésével tud írni nekünk. Amennyiben árajánlatot szeretne, úgy kattintson a megfelelő gombra!

(70) 777-5214
7724, Feked, Fő utca 73
info@geokalk.hu